logo_vamor
Keresés
Close this search box.

Energia import/export Magyarországi alakulása

Az elmúlt időszakokra jellemző visszaesés után ismét érezhetően emelkednek a Magyarországra érkező energia(elektromos energia és földgáz) mennyiségek. A korábbi évek során főleg Ukrajnán keresztül érkeztek a vámkezelendő energiahordozók, azaz az elektromos energia és a földgáz. Ezzel ellentétben jelenleg érezhetően áthelyeződött a hangsúly a Szerb-Magyar határra (Kiskundorozsma), főleg a földgáz esetében, de mint látható a Horváth-Magyar határon (Drávaszerdahely) és a Román-Magyar határon (Csanádpalota) is érkezik Magyarországra földgáz.

Az elektromos áram vámkezelések esetén is érezhető, hogy a korábbi Ukrán-Magyar határon forgalmazott mennyiségek csökkentek, míg a Szerb-Magyar határon forgalmazott mennyiségek növekedtek.

Az elektromos energia és a földgáz vámkezelések is minimális mértékben változtak az EU által hozott szankciók miatt, de továbbra is megfelelő hatékonysággal és gyorsasággal tudunk ügyfeleinken segítséget nyújtani, amennyiben elektromos energiát, vagy földgázt szeretnének Magyarországra, vagy Magyarországon keresztül szállítani.

Várjuk megkeresésüket!

Bejegyzések