logo_vamor
Keresés
Close this search box.

Hatósági felszólítás! Energia vámkezelés utólagos és folyamatos ügyintézése

energy-trading2

Hatósági felszólítás! Energia vámkezelés utólagos és folyamatos ügyintézése

Egyik partnerünk meglévő tevékenységét kiegészítendő elkezdett energiakereskedelemmel is foglalkozni, mivel minden engedéllyel rendelkezett, így meg is tudta kezdeni a kereskedést. Sajnos viszont senki nem szólt neki arról, hogy a harmadik országokból importált, illetve oda exportált mennyiségeknek át kell esniük a vámformalitásokon, sőt még EU-n belüli mozgás esetén is vannak olyan formalitások melyeket el kell végezni.

energy-trading

Kutatás és elemzés

Három havi elmaradásuk volt mikor a hatóság felszólította őket a szükséges intézkedések mielőbbi pótlására és bírságot is kilátásba helyezett, amennyiben rövid határidőn belül nem pótolják a mulasztásokat.

Projekt által vezetett eredmények

Ajánlás útján fordultak hozzánk, hogy a lehető legrövidebb idő alatt pótoljuk elmaradásaikat és próbáljuk meg elkerülni a bírságot és a hatóság további szankcióit. Szerencsére cégünk rendelkezik minden szükséges engedéllyel, hatósági regisztrációval és szoftver licenszel. Továbbá, mivel több partnerünknek is segítünk energiavámkezeléssel kapcsolatban, így napi kapcsolatban vagyunk az illetékes hatósági osztályokkal, így kieszközöltünk a hatóság részéről egy kisebb haladékot és a meghosszabbított határidőn belül rendeztük a partnerünk kötelezettségeit.

Azóta is együttműködünk partnerünkkel, aki azóta jelentős szereplővé vált ezen a piacon.

Szakértői tanácsadásra van szüksége?