logo_vamor
Keresés
Close this search box.

Hulladékgazdálkodási ügyintézés

Hulladékgazdálkodási ügyintézés

A fenntartható fejlődést elősegítő, a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvényben rögzített elveit és céljait a hulladékkal kapcsolatban a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény határozza meg. A hulladékgazdálkodási törvény kiemelt fontosságú, elérendő célként határozza meg:

A törvényben meghatározott célok elérését a hulladékgazdálkodási tervek az alapelvek érvényesítésével segítik elő.

hulladekgazdalkodasi-ugyintezes

A hulladékgazdálkodási tevékenységekhez kapcsolódó kötelezettségek:

Hatályos vonatkozó jogszabályok:

Hulladékkal kapcsolatos adatszolgáltatás:

A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 65. §-a a törvény hatálya alá tartozó valamennyi hulladék termelője, szállítója, kereskedője, közvetítője és kezelője, valamint a közszolgáltató számára nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettséget ír elő.

A kötelezettségek teljesítésének módját, tartalmát és határidejét a hulladékkal kapcsolatos nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettségekről szóló 309/2014. (XII. 11.) Korm. rendelet szabályozza részletesen.

Rendszeres adatszolgáltatásra a hulladéktermelő kötelezett telephelyenként és hulladéktípusonként, feltéve, hogy a telephelyén képződött, továbbá birtokolt hulladék összes mennyisége meghaladja a következő értékeket: veszélyes hulladék 200 kg/év, nem veszélyes hulladék 2000 kg/év, nem veszélyes építési és bontási hulladék 5000 kg/év.

Megbízóinknál fő feladatnak tekintjük:

Hulladékgazdálkodással kapcsolatos szolgáltatásaink:

AEO engedély

Rendelkezünk vámügynöki engedéllyel és AEO C tanúsítvánnyal.

Szakértői tanácsadásra van szüksége?

Tevékenységeink

Környezetvédelmi termékdíj tanácsadás és ügyintézés

Környezetvédelmi termékdíj tanácsadás, teljes körű ügyintézés, jogszabályi megfelelőség vizsgálat – A kialakított termékdíjas rendszer folyamatos költséghatékony optimalizálása.

Energia vámkezelés

A Vámőr Kft. az energia piac liberalizációja óta segíti partnereit a hatóságokkal való minél egyszerűbb és gördülékenyebb együttműködésben.

Jövedéki tanácsadás és ügyintézés

Jövedéki tanácsadás a jogszerű gazdálkodói működéshez; jövedéki tevékenységhez szükséges jövedéki engedély beszerzése; jövedéki termék tekintetében tarifális besorolás, esetlegesen KÉV ügyintézés.

INTRASTAT tanácsadás és ügyintézés

Teljes körű intrastat ügyintézés, szaktanácsadás – Rendelkezünk az Intrastat adatszolgáltatások elkészítéséhez szükséges hatósági regisztrációval, kapcsolattal és szakértelemmel, magyar és angol nyelven.

Vámtanácsadás, vámfizetés megosztás, összevont vámfizetés

Megbízóink számára elérhetővé teszünk egy olyan rendszert, amely leegyszerűsíti a vámhatározatok pénzügyi rendezését és amelyet a vámhatósággal szoros együttműködésben üzemeltetünk.

Hulladékgazdálkodási ügyintézés

Az Országgyűlés 2012 év végén elfogadta, és 2013. január 1.-jén hatályba lépett a hulladékról szóló törvény (Ht.), amely új szabályokat és fogalmakat vezetett be a hulladékokkal kapcsolatosan.